karin gerfen | Samenwerking

interdisciplinaire samenwerkingen met dans, theater, muziek  en meditatie uit de mindfulness.

Stille parken hebben diepe gronden

Stille parken hebben diepe gronden | januari t/m december 2021

Een project ontwikkeld door beeldend kunstenaar Karin Gerfen, in samenwerking met mindfulness docent Rogier Wilthof. Dit project is tot stand gekomen met subsidie van het fonds amateurkunst van de  gemeente Zwolle en is bedoeld voor iedere (amateur) maker en wandelaar die creativiteit een nieuwe start wil geven en nieuwsgierig is naar welke rol mindfulness kan spelen bij dit proces.

Het project omvat een podcast en een toolkit specifiek geschreven per seizoen en ontwikkeld om tijdens een wandeling in een park of bos in Zwolle uit te voeren, maar het kan ook prima op een andere groene omgeving uitgevoerd worden.
Voor het project 'stille parken hebben diepe gronden' maakte ik een serie van 4 podcasten samen met mindfulness docent Rogier Wilthof. Docent Mindfulness, Yoga , Pilates en Mindful Run. Vanuit een achtergrond als sportdocent heeft hij afgelopen jaren de overstap naar Yoga, Pilates en Mindfulness gemaakt. Maar ook fervent wandelaar en genietend van de “Kunst van de Natuur”; de kleuren, de veranderingen en haar schoonheid. In deze podcast draagt hij bij aan de focus op het maakproces.

'Designed tot leave the maker eager and motivated tot get back to work!'

tot de derde ' | 2017

Voor de dansvoorstelling 'Tot de Derde' ontwierp ik de beeldende installatie voor deze voorstelling op Sonsbeek. Voor deze voorstelling laten de makers (Dansstormoost en Jan paul de Bondt) zich inspireren door het in alle opzichten bijzondere getal 3 en baseren zich in hun zoektocht ook op de maakcyclus van 3 eerdere werken.

'zum wunschen links' | 2014

In opdracht van Anja Schöne maakt ik een installatie in Duisburg waarbij oude boeken tot leven kwamen in wensen voor zowel de spelers als het publiek. Een hangende wereld van gevouwen boeken tot 3D vormen en bladeren van labels met wensen erop.

'DE HANGENDE stad' | 2013

Voor de derde keer gingen Dansstorm Oost, Karin Gerfen en Jan Paul de Bondt een samenwerking aan. Deze kunstproductie is geïnspireerd op de ‘de onzichtbare steden’ van Italo Calvino, waarbij drie danseressen bewegen in een schommelende, fantasierijke installatie. Binnen die installatie wordt het publiek zelf onderdeel van een zintuiglijke droomwereld, waarin niets is wat het lijkt. En wordt het meegenomen in de vraag die de makers zichzelf stellen: Welk risico neem je om het onmogelijke mogelijk maken? www.dansstormoost.nl Deelregie door choreograaf en tentoonstellingsmaker Karin Post

'interdisciplinaire samenwerkingen op locatie'  | trailers made by Niels Bourgonje (#voordekunst) en Kim Idsinga (#trailer BFO) @itslaundryday.

In december 2012 gingen we op zoek naar de laatste sponsoren en crowdfunding voor ons nieuwe project 'De Hangende Stad'. Dit was gelukt! Hier waren we heel blij mee en willen graag iedereen die ons gesteund heeft heel erg bedanken!

'De hangende stad' wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door: Inge Andre, Gemeente Arnhem, De Bruine Speeltoestellen, Autoverhuur Bultman, BNG, Elleke Cremers, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rolf en Irmhild Dieckmann, Ward Erhart, Dymph Gerlag, Gerard Gerfen, Marjolein Kamermans, Johan Kézér, Ron Miltenburg, Hennie Moes, Anniek van der Molen, Els en Paul Naber, Pim Weeting, Nils Vink, Ontwerpstation_Mirjam Schaaf, La Sapience, Sproetjeswerk, Trinix Studio Arnhem, SNS-REAAL, Peter en Erna Weeting,VSB, Yelloo_steigerbouw, Gemeente Zwolle.

Onze eerste publieke voorstelling en try-out met publiek vonden plaats op zaterdag 04 mei (21.00 en 22.00) en zondag 05 mei 2013 op het Bevrijdingsfestival te Zwolle! We waren vervolgens te zien op 13 en 14 juli in Doetinchem op festival Buitengewoon, 8 t/m 11 augustus in het Sonsbeekpark op het SonsbeekTheateravenue te Arnhem en van 4 t/m 8 september  in Zwolle op het Stadsfestival foto's van elk festival kunt u zien op onze facebookpagina

'draadbaar' | 2012

Karin Gerfen nodigt dansimprovisatie groep PLOTS uit om een performances op locatie te maken in haar ruimtelijke draadinstallatie bestaande uit twee cirkels die elkaar ‘in de ruimte’ snijden. Twee variaties van labyrinten die ieder door kleur, dikte van touw en materiaalkeuze van elkaar verschillen. Hierdoor ontstaan twee ruimtes waarin de drie dansers bewegen. Draad dat meebeweegt met de lichamen, ruimte die beperkt en ruimte waarin je elkaar opzoekt... ‘draaien’, ‘wentelen’, ‘kronkelen’, ‘verward raken’..check meer over deze groep op www.facebook.com/PlotsDansimprovisatie

'das Leben in der Tasche' | 2012

Een MuziekDansTheaterStuk door Anja Schöne (tekst en regie) en Thorsten Töpp (muziek) in een installatie van Karin Gerfen. Het verhaal van deze voorstelling is geïnspireerd op het leven van Gerardus Mercator en gebaseerd op interviews met migranten die naar Duisburg kwamen. Dans, theater, live muziek en installaties zijn ingezet op één verdieping en deze totaalbelevenis duurt ongeveer zeventig minuten. Het publiek krijgt hierbij een plattegrond en zal zelf op zoek moeten gaan naar de route van het leven. Vanuit welk perspectief kijk jij?  Kijk voor meer info en alle foto’s op de blog's www.daslebenindertasche.blogspot.com en www.blogvanpaol.blogspot.com

'veerkracht' | 2010

Een beeldende dansvoorstelling waarbij dans, beeld en muziek elkaars regie bepalen. Dansstorm Oost, Karin Gerfen en Jan Paul de Bondt onderzoeken samen ‘ VEERkracht’ in de ruimste zin van het woord. Tussen de bomen van het Sonsbeekpark staat een beeldende installatie van wilgentakken en touw. Drie dansers zoeken, bewegend door het beeld, de grenzen tussen macht, onmacht en overgave op. Hoe rekbaar is de waarheid binnen een mensenleven, het vertrouwen in een relatie of in een overtuiging? Hoeveel veerkracht heb je nodig om je staande te houden, hoeveel kracht kun je daarbij verliezen? Beleef deze intense nieuwe locatievoorstelling van twee kanten... kijk voor de foto’s van deze voorstelling op www.veerkracht2010.blogspot.com

'schiff re-e' | 2010

oder ist morgen auch nog ein tag um an bord zu gehen? muziektheater van Anja Schöne enThorsten Töpp. In een oude supermarkt in Duisburg (Dld) heeft zich een groep zicht thuis gemaakt en hoopt om mee te mogen op het schip ‘schifre-e’, wat hen een betere toekomst zal geven. Maar mogen ze aan boord? Check voor foto’s van het hele project op de blog  www.schiffre-e.blogspot.com

'schikgodinnen' | 2009

Een beeldende dansvoorstelling ism Dansstormoost, waarbij drie dansers het verhaal vertellen van Moira, een godin uit de Griekse mythologie die staat voor het menselijk lot. Een drievoudige godin met een schep-pende, een verbindende en een vernietigende kracht. Krachten, die terugkomen in het beeldend werk van Karin Gerfen en gecomponeerde muziek van Jan Paul de Bondt,  waarbinnen de dans zich afspeelt. Het publiek zit hierbij in een ronde arena eromheen. Check voor meer foto's de blog van dit project www.schikgodinnen.blogspot.com

'BINNENSTEBUITEN' | 2008

een kunstproductie op locatie in ' Het Historisch Centrum Overijssel' in het kader van het Zwart Festival. Een productie in samenwerking met theatermaakster Leonie Dijkema en speler Wendi van Dijk en componist en muzikant Jan Paul de Bondt.

"Feiten en dromen. Binnen en buiten. wat zegt dit over elkaar? Persoonlijke verhalen achter de feiten worden in beeld, geluid en spel door de toeschouwer beleefd. Zij worden meegenomen van buiten naar binnen en krijgen een kijkje achter de schermen van de mens."

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Met het bezoe­ken van onze web­si­te gaat u akkoord met onze Privacy Statement.