karin gerfen | opdrachten

beelden op locatie of voor speciaal moment gemaakt

VERHALENHOTEL | Februari t/m mei 2021

In opdracht van de bibliotheek Kampen maak ik een gezamenlijk kunstwerk ter ere van het 100 jarig jublieum dit jaar van de bieb. Bieb, bieb, hoera!

Het gezamenlijk kunstwerk bestaat uit een verzameling van 100 verhalen die gemaakt worden door de inwoners van Kampen en omgeving. Je kunt hier aan meedoen! Vanaf 08 maart zijn er bouwpakketten verkrijgbaar bij de locatie stadskazerne en kan jij je eigen herinnering verbeelden in je eigen kijkdoos. Lever deze uiterlijk voor 22 mei weer in bij de bieb en ik voeg deze toe aan het totaalwerk!

vechterweerd verbeeLdt |  juli 2019 - juni 2020/21

- Dit project is tot nader order uitgesteld i.v.m. Covid-19 -

Achter de schermen werk ik aan een kunstwerk in de openbare ruimte, bij de visttrap vechterweerd in Dalfsen. Samen met de noabers (omwonenden) en het waterschap krijgen de verhalen en de verschillende perspectieven een plek aan het water. Ik ga hierbij een samenwerking aan met Sven de Lang Smederij om een stalen frame vorm te geven waarbij 'draad' de verbindende factor zal zijn.

 schokkerdraad |  Cultuurbedrijf NOP, september 2016

Op zondag 25 september was de installatie 'Schokkerdraad' te zien tijdens de kunstroute 'Passie op Schokland' op werelderfgoed Schokland. Het verhaal gebaseerd op de ontruiming van het voormalig eiland in 1859 was uitgangspunt voor diverse kunstvormen en gezelschappen op deze unieke locatie.

Almas Pieters en Karin Gerfen bouwden - in opdracht van Cultuurbedrijf NOP - aan een beeldende installatie als onderdeel van deze kunstroute. De route startte bij het museum en nam je mee naar het zuidelijk punt, alwaar ook muziek, eten op je wachtte! >  Meer Info zie ook op https://schokland.nl/

'nehellenia' | opdrachtgever waterschap REgge en dinkel (2005)

(foto 2015) Voor het waterschap Regge en Dinkel ontwierp ik een 'draad'-bank waarbij gebruik gemaakt is van bentheimer zandsteen. In een serie van 7 jonge kunstenaars zijn er 7 'banken' geplaatst aan de Vecht en Regge. Een godin die over het water kijkt en waakt...

'kinderboekenbal' | opdrachtgever Praaning & roekens (2012)

voor het kinderboekenbal in het Muziekgebouw 't IJ in Amsterdam ontwierp ik samen met 8 andere kunstenaars onderdelen van de aankleding van dit evenement wat plaatsvond op 02 oktober 2012. Binnen het thema 'hallo wereld' maakten we met z'n allen een 'vertrekhal van de wereld'.  Hierbij nam ik de 'vliegobjecten' in de lucht voor mijn rekening. Een luchtballon, een vliegend tapijt, een vliegtuig en ballonnen om de wereld rond te reizen... In opdracht van Cultuur en Ondernemen en Praaning en Roekens.

'beeld van overijssel' | opdrachtgever viesrood (2011)

twee Kostuums ontworpen voor de 'zomer' en 'winter' campagne-editie van de  ‘4 grote festivals in Overijssel’. Een ontwerp is samengesteld uit blauw schuim, koffiebekers voor 'Deventer op Stelten', de ander uit rode bekers, groene en grijze stof voor de 'kersteditie'. Materialen die verwijzen naar de kleuren en kenmerken van de locatie. In opdracht van ontwerpbureau www.viesrood.nl en www.beeldvanoverijssel.nl, fotografie door www.margreetvloonfotografie.nl

'de beer die geen beer was ' |  productiehuis on (2011)

Een (kinderboek) verhaal uit 1947 wat tot een muziektheaterproductie is omgezet is door het productiehuis ON in Deventer. Een beer die ontwaakt uit zijn winterslaap gaat op zoek naar zichzelf, maar moet werken in een fabriek... Ik maakte een ontwerp bestaande uit een installatie met oa. witte pvc-buizenen groen touw, waarbij de buizen soms organisch als een 'bos' groeiden, en soms mechanisch als in een 'fabriek' bewegen.

'krisnamurti'  | opdrachtgever KCO (2008)

Een installatie op locatie in Ommen, voor de huisstijl van KCO en in 1 dag uitgevoerd. Om een bijzondere plek in de provincie - het amfitheater van Krisnamurti - te gebruiken, is zijn verhaal gebruikt om als beeldtaal in te zetten voor deze instelling. Hij wilde 'mensen verlichten', vandaar dat groepen rode 'spelers' in het culturele veld (het amfitheater) staan met op het podium KCO, die  'het werkveld' vertegenwoordigt en behartigd. Zowel in de nieuwsbrief als in de website, zie je deze beelden voorbij komen. www.kco.nl Fotografie door www.margreetvloonfotografie.nl

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Met het bezoe­ken van onze web­si­te gaat u akkoord met onze Privacy Statement.