ruimte voor de rivier

buitenspelen

Buitenspelen is ontstaan vanuit een visie op het maken van beeldende kunst op locatie. Door ruimte te geven aan het 'toeval', het ontdekken en verzamelen van indrukken en materialen uit een omgeving, kom je van niets tot iets. Nieuwe tijdelijke werelden worden gemaakt in een inspirerende omgeving. Inspiratiebronnen voor 'buitenspelen' komen vanuit de LandArt, StreetArt en Installatiekunst. Deze manier van werken wil ik graag doorgeven en delen, vandaar een aanbod van verschillende soorten projecten voor verschillende soorten doelgroepen.

Kinderen

> voor kinderen - basisscholen - bied ik een workshops aan via Stadkamer http://cultuureducatie.stadkamer.nl/detail-aanbieder/karin-gerfen

In deze workshop maak je kennis met de kunstvormen Land Art en Installatiekunst. Het locatie-gericht werken ontdek je door naar verschillende voorbeelden uit de Kunsten te kijken, maar je gaat ook zelf spelen met de details van de natuurlijke omgeving. Zowel de groene als de stadsomgeving kunnen je startpunt zijn. De kunstenaar neemt zelf allerlei verzamelingen mee, maar natuurlijk kun je als groep of individu ook een verzameling inbrengen om mee te werken.

> ook kun je in mijn atelier privé-lessen volgen als kind. Samen gaan we op zoek naar waar jij per dag behoefte aan hebt of zou willen maken. Focus op het proces, het onderzoek en experiment. Voor meer info en prijzen neem contact met mij op, dan maken we een 'op maat' afspraak.

Volwassenen

Verbindt je aan een dag in de natuur, waarbij de combi van Yoga in de buitenlucht en Beeldend 'buiten spelen' centraal staan! Een ochtend met verstilling, yoga-oefeningen en meditatie en na een lunch de middag besteden aan het buiten beelden maken met natuurlijk materiaal en draadinstallaties.

Beide docenten (yoga en beeldende kunst) delen de liefde voor de natuur, de schoonheid en de stilte en combineren voor deze dag hun expertise op een bijzondere plek. Zij nemen je mee in deze ervaring vol verbeeldingskracht en verstilling in de buitenlucht !

> Data voor deze cursusdag volgen nog...